CARAVANA START UP 4 DIASPORA

Evenimente de informare:

  • 28-29 Ianuarie MADRID
  • 10-11 Februarie ROMA
  • 10-11 Martie LONDRA

Diaspora a reprezentat mereu o resursă prețioasă în dezvoltarea României, fie că este vorba de trecutul, prezentul sau viitorul acesteia. Constatarea este încă mai evidentă, atunci când ai ocazia să-i cunoști, să le afli povestea sau să le împărtășești temerile. Stând față în față cu ei ajungi să le apreciezi mai mult curajul și să le admiri tenacitatea pe care au demonstrat-o în clădirea de noi începuturi.

Întâlnirile și discuțiile avute cu conaționalii noștri, prezenți la 3 dintre cele 5 evenimente de informare pe care ni le-am propus în cadrul proiectului Start Up 4 Diaspora, desfășurate la Madrid, Roma și Londra în perioada 28 ianuarie-11 martie, ne-au demonstrat încă o dată faptul că românii, oriunde s-ar afla, au ideile, inspirația, voința și potențialul de a întreprinde acțiuni concrete pentru România. La Madrid, Roma și Londra, Start Up 4 Diaspora și-a propus să informeze diaspora românească despre transformarea ideilor lor în afaceri de succes în România. Pe lângă informare, prin intermediul acestor evenimente, au fost prezentate în detaliu și oportunitățile pe care Uniunea Europeană, prin programul Diaspora Start Up, le pune la dispoziție, oportunități de care cei care au avut curajul de a o lua de la capăt, într-o țară străină, într-o altă cultură, vor beneficia pentru prima dată.

Cum a fost?

Emoție, curiozitate și speranță: acestea ar fi cuvintele care ar putea descrie atmosfera în care au avut loc întâlnirile cu românii de dincolo de hotarele României. În mijlocul celor prezenți la cele 3 evenimente, am devenit conștienți de emoția celor prezenți, dată de “exclusivitatea” cadrului întâlnirii, unde ei reprezentau tema principală, dar și curiozitatea acestora de a afla mai multe detalii despre cum își pot reclădi viitorul, în țara natală, prin accesarea oportunităților puse la dispoziție prin proiectul Start Up 4 Diaspora. Astfel, au aflat cum își pot îmbunătăți competențele antreprenoriale, prin accesarea cursului gratuit online, cum își pot ”clădi” propriul plan de afaceri, dar și care sunt șansele pentru a beneficia de o finanțare nerambursabilă de până la 178,120.00 lei, pentru a-și pune în practică planul de afaceri creat. Interesul românilor de a beneficia de oportunitățile proiectului Start Up 4 Diaspora a reieșit din întrebările adresate experților noștri, din dinamismul și interactivitatea acestor întâlniri. Totodată, întrebările adresate au scos la iveală și temeri dar și optimism în abordarea acestei șanse. De asemenea, specialiștii proiectului, prezenți la eveniment au abordat fiecare întrebare cu răbdare, dar și cu entuziasm în a oferi cât mai multe clarificări și cât mai multe informații pertinente și obiective.

Fiecare eveniment, dintre cele 3 realizate, s-a bucurat de prezența unor invitați speciali, persoane cunoscute în comunitățile respective, români care și-au clădit afaceri sau cariere de succes în afara granițelor României, dar și experți economici și reprezentați ale misiunilor diplomatice ale României, în țările gazdă. Invitații au vorbit atât despre propriile experiențe în țări străine, cât și despre importanța și contribuția proiectul Start Up 4 Diaspora în dezvoltarea antreprenoriatului românesc.

Dacă nu ai reușit să participi evenimentele de la Madrid, Roma sau Londra, dar dorești să beneficiezi de oportunitățile  pe care le poți avea prin participarea în cadrul proiectului Start Up 4 Diaspora, accesează pagina de web a proiectului,  urmează cei câțiva pașii menționați la secțiunea  “Înscrie-te” și prin apăsarea butonului ”Trimite”, poți fi unul dintre cei 200 de participanți la cursul de formare antreprenoriale și unul dintre cei 24 de câștigători ai finanțării de 178,120.00 lei, pentru dezvoltarea propriului start-up.

Dacă trăiești în Bruxelles sau în Viena, te așteptăm în cursul lunii mai la întâlnirea cu experții noștri pentru a afla toate detaliile de care ai nevoie pentru a-ți construi o afacere de succes. Nu pierde oportunitatea de a învăța ce este antreprenoriatul și cum să realizezi o afacere de succes.

Înscrie-te în proiect! Specialiștii noștri îți vor oferi tot sprijinul necesar.